Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 24 mars 2023

Norr



Skogen

Den här veckan har vi varit i en ny skog, det var en spännande upplevelse att få utforska en ny skogsmiljö tillsammans. Barnen kom snabbt igång med olika lekar, de byggde koja, letade efter pinnar och lekte rollekar. De lekte att träden och stenarna var deras hem och de plockade långa pinnar och lekte att de fiskade i vattenpölarna. Det är härligt att se hur de använder sin kreativitet och hur natur material kan förvandlas till annat i deras lek i skogen. 





Tema 

Barnen har fått följa en skatt karta ute på gården och letat efter vårtecken, de hittade bland annat svamp och blommor. 


 Inneaktiviteter 

Då vi ser ett intresse för musik och dans har vi erbjudit dans och andra rörelseaktiviteter, så som hinderbana i gymnastiksalen. Det är kul att se hur barnen har utvecklat sina kroppsrörelser och sin koordination. 


De stora barnen har varit på Ubåten. Där de bland annat utmanades i att prata i tur och ordning under den gemensamma fruktstunden. Detta för vi vill att de utvecklar sin förmåga att lyssna när andra pratar och vänta på sin tur. De fick även öva på turtagning och samspel genom att spela olika spel tillsammans. 



Trevlig helg önskar Norr


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar