Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 20 mars 2023

Söder V10-11

Söder v.10 och v.11

Detta blir ett inlägg för båda veckorna. Ibland blir det så!!

 Vinter kom tillbaka!

Med snöstorm och mer snö än vi haft på hela vintern!!

Fram med pulkor och snöspadar. 

En febril aktivitet och glada barn.

Men nu längtar vi efter våren!

Skapande yngrebarn!

Vi målar och pratar med och om färgen röd. 





(Utbildningen ska ta tillvara barnens egna erfarenheter, behov och det de visar intresse för. Lpfö18)

Matematikundervisning

Vi blandar en ny blå playdoh deg. 
Mäta och räkna och det bästa av allt, arbeta med en ljummen deg.


Här har barnen bland annat hjälpts åt att göra siffror i leran.


(Förskollärare ska ansvara för att varje barn utmanas och stimuleras i sin utveckling av språk och kommunikation samt matematik, naturvetenskap och teknik.Lpfö18)


Matematik äldrebarn



De äldre barnen tittar på olika former. De hjälps åt att leta former inne på avdelningen. Även Rutan och Randan fick vara med och lära ut de rätta begreppen.

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp, Lpfö18)

Vecka 11. 

Vilken färg har vi mest av i duplo?
Det måste vi ta reda på. Vi hjälps åt att leta fram de olika färgerna och sätter ihop dem för att jämföra. Till slut kan vi konstatera att vi har mest gröna bitar, tätt följt av gult. Sen kommer blå och röd som inte heller skiljer så mycket. Här tränar vi, bland annat, färger, samarbete, begreppen mest mindre minst. 




Formjakt 

De äldsta barnen har ägnat sig åt att leta efter olika former utomhus. Vi letade efter Trianglar, rektanglar, cirklar och kvadrater. Här är lite av det vi hittade... 





(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp, Lpfö18)



Hinderbana
 
Även den här veckan så åkte hinderbanan fram. Barnen tycker att det är en rolig aktivitet som de nästan ser som en rutin.  

Över, Under, Över


Upp, Ner, Upp...

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande, Lpfö98

Trevlig helg önskar Rasmus, Linda och Gunilla!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar