Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 31 mars 2023

Söder V.13


 Söder V.13

De tre senaste veckorna har sett lite annorlunda ut på Söder. Det har berott på sjukdom både i barngruppen och hos oss pedagoger. Det har där emot inte hindrat oss ifrån att få in lite undervisning i vardagen. Här gör resten av barnen fotavtryck som vi kan använda när vi mäter olika saker. 



Barnen uppmärksammade att några av barnens fötter var större än andras. Vi diskuterade därför begrepp som större och mindre. 

Spontan-sortering
Vi ser även att barnen verkligen tar till sig vårt tema matematik i många olika sammanhang. Här har tillexempel några barn sorterat kugghjul efter färg och storlek. 

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp, Lpfö18
Formjakten

Barnen har nu letat former på många olika platser. Bland annat på avdelningen, utomhus och i skogen. Vi har även tagit en massa bilder på våra fynd som vi nu har satt upp på vår dokumentationsvägg. 


Här diskuterar och tittar vi på vilka former vi har hittat.

(Utbildningen i förskolan ska ge barnen möjlighet att använda matematik för att undersöka och beskriva sin omvärld samt lösa vardagliga problem) . Lpfö18.


Korvgrillning.

I Torsdags serverades det soppa vilket barnen tyckte var mindre gott. Vi dammade därför av grillen och grillade korv till mellis. 


Trevlig helg önskar Rasmus, Gunilla och Linda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar