Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

tisdag 21 mars 2023

Norr- hur bildas olika väder

Skogen

Under den senaste skogsutflykten fick barnen vara med om vår student från LIU:s planerade undervisning. Barnen fick uppdrag med uppdragskort i skogen med matematiska begrepp. 

En uppskattad aktivitet som skapar rörelseglädje med fokus på natur och som utmanar barnen inom matematik på olika sätt.


Vi samlades sedan i mindre grupper för att lyssna på vad man hör i skogen under denna årstid.

Fåglar 

Fläkt 

Lekande barn 

Spöken 

Var några av barnens upplevelser. Åter på förskolan så försökte vi lyssna på liknande ljud. 

 

Tema.

De äldsta barnen har börjat att utforska hur det bildas olika typer av väder.  Vi tittade på en väder film om hur allt blir till moln, regn, blixtrar med mera. Barnen fascinerades mest av hur det bildas blixtrar och hur vinden kan bli en tornado.


Efter filmen fick barnen rita ett väderslag de fastade för, det blev allt från sol, regn och storm. 

 

Vi har även haft besök av matematik Märta som brukar hälsa på avdelning Öster men gick fel och hamnade hos oss på Norr denna gång. Matematik Märta har med sig olika siffror och matematiska övningar och begrepp i sin väska som vi tillsammans fick hjälpa henne att lösa. 

 


Tänk vad barn kan vara kreativa och leva i en fantasivärld, det fick vi verkligen uppleva då våra barn på norr förvandla våra magneter som vi använder oss av i bygg och konstruktionsleken till skridskor. Hela avdelningen blev till en isbana och barnen åkte omkring kors och tvärs, en härlig stund med glädje och skratt. 

 


Trevlig vecka önskar vi på Norr! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar