Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 10 mars 2023

Öster

 Tema  

Vi har haft en kreativ och lärorik vecka där vi erbjudit olika aktiviteter och skapande med varierande material. Vi anpassar aktiviteter till olika barns intressen och behov för att ge alla möjlighet att utvecklas och lära sig på sitt eget sätt. Vi har skapat karaktärerna från boken Sol-ägget i form av handdockor och pappfigurer. Tanken är att dessa ska användas i leken och kommunikationen mellan barnen för att främja rolleken och barnens fantasi och språkutveckling. Vi ser redan att barnen använder figurerna som lekverktyg och blir inspirerade till att leka nya lekar där de benämner nya ord och återberättar sagan. Det nya lekmaterialet finns lättillgängligt som en del av lärmiljön inne på öster. Då Vi vill att barnen ska ha tillgång till att använda dessa figurer i sina lekar när de vill. 



”Älvan har långt orange hår”



"Älvan och Kotte är kompisar fast kotte kastade kottar på henne en gång." 



Här färgläggs Krokrot på ett stort papper som sedan ska lamineras och bli lekmaterial.





De yngre barnen har fått skapa karaktärerna glada grodan och ledsna grodan som är med i tema boken och är Älvans kompisar.

Inne aktiviteter 

Många utav barnen på Öster har upptäckt pärlstationen som finns i de gemensamma utrymmen på förskolan. De visar stort intresse och att sitta vid pärlstationen är en populär och givande aktivitet för barnen. Där de tränar på flera olika färdigheter samtidigt som de samarbetar och utvecklar sociala färdigheter. 




På bilden nedan har två barn samarbetat och pärlat halva hjärtat var. Förutom att det är väldigt rogivande och roligt att pärla tränar barnen på färger, former, räkna och att följa mönster. 



Ute aktiviteter

Ute har vi denna vecka bland annat målat i snön och gjort spår. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar