Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 13 mars 2023

Norr- Vikten med skogsvistelsen för barns förändrade kunnande

Vikten av att vistas med barnen i skogen

 Vi har fokuserat mycket på den fria leken i skogen då vi velat att barnen själva ska få möjligheten att utforska den på egen hand, bli trygg och få fantisera och utveckla kreativitet med skogens material.  

Genom att vara i skogen lär sig barnen att använda alla sina sinnen, lyssna på olika ljud, från djur och vinden, lukta på växter, se olika ting med olika former och färger. Barnen lär sig bäst av självupplevda upplevelser de ser tingen med sina egna ögon.

 

En glädje att se våra barn på norr möta skogen med entusiasm och  direkt ta upp leken de avslutade med sist vi var där. 


Regellekar är enkla och tydliga lekar som går till på samma sätt varje gång. Det gör att många barn snabbt kan lära sig och delta i leken. Under vår skogsvistelse lekte vi just regellekar, en av dom var ”vampyrleken” som är väldigt uppskattat av barnen. Fråga gärna ert barn om hur leken går till. 

Under utevistelsen på Kompassens gård lär vi oss just nu fler olika regellekar där vi övar oss på att följa en instruktion, regler och turtagning.


Vår student från Liu har fortsatt att plantera och reflekterat med barnen om dessa, något vi ser är spännande upptäckter för barnen. 

Hur går det med våra tallkottar vi planterat? 



Tema

Barnen som upplevt att vi bytt årstid ändrade sig snabbt och tycker verkligen att vintern är kvar efter dessa kalla dagar och nätter , vad är det egentligen som gör att den ena dagen kan kännas som vår och andra dagen därefter känns det som vinter igen!? Vad händer uppe i luften med molnen när nederbörden ändras hela tiden är något vi ska ta reda på kommande vecka. Så barnen själva får en förståelse för det skiftande vädret.


 


Trevlig vecka önskar Norr! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar