Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 17 mars 2023

Öster


Tema
Den här veckan har vi erbjudit olika aktiviteter i ateljén kopplade till temat. Barnen har bland annat målat trädet till Älvans bo som är en del av temaskogen/ lärmiljön vi arbetar med att bygga upp inne på öster. De har även skapat blad, fler grodor, handdockor och pappfigurer


Inne aktiviteter 
Vi har även arbetat med återvunna material och skapat stora bilar av fruktkartonger. Barnen var väldigt engagerade och bidrog på olika sätt. De var med och bestämde färger och målade bilarna. De skapade hjul, och under denna aktivitet hörde vi hur de pratade om antal hjul och att fyra plus fyra blev åtta. Sedan räknade de hur många de hade kvar att klippa ut. Vi uppmanar barnen till att själva komma på lösningar genom att inte ge de rätta svaren direkt.




Efter aktiviteten hjälpte alla gladeligen till att städa och återställa ateljén till dess ordning och reda. Det var kul att se hur barnen tog ansvar för sin miljö och bidrog till att hålla det rent och snyggt.




Vi har börjat skapa ett musik och rörelse inspirerande rum på Öster då vi ser att barnen är intresserad av detta. En scen är på plats och vi kommer vart efter tillsammans med barnen bland annat skapa mikrofoner. 


Som invigning av den nya lärmiljön avslutade vi veckan med fredagsdisco. 




Utevistelse 
En rolig aktivitet vi hade på gården var när vi utmanade barnen med frågan vilka bokstäver kan man skapa med tre pinnar? Genom att låta barnen själva tänka ut vilken bokstav som har tre streck och själva forma den, fick de en möjlighet att utveckla sin problemlösning. Det var roligt att se hur kreativa de var och hur de använde sin fantasi för att skapa olika bokstäver


Att leka med vatten utomhus en regnig dag är roligt och spännande. Barnen har samlat vatten i hinkar och övat på finmotorik och koordination genom att ösa och hälla.



Skogen 
Vi hade en spännande och utmanande dag i skogen! Att ta sig upp till skogen på en väldigt isig stig var verkligen en utmaning, men det var härligt att se att barnen hittade olika sätt att ta sig fram på. Tex genom att gå omvägar runt isen eller krypa fram försiktigt. 
Barnen hittade ett brev från Kotte och samlade på sig pinnar från skogen i uppmaning från Kotte som önskade att barnen skapar en brasa till dem inne på öster. Att utforska och upptäcka naturen på det här sättet är både lärorikt och roligt för barnen
När det var dags att bege sig tillbaka kom barnen på ett smidigt sätt att ta sig ner från berget, att åka kana, vilket blev en kul avslutning på skogsturen




Trevlig helg önskar Öster! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar