Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 3 mars 2023

Öster

Skogen
I tema boken pratar de om att i Sollandet finns det massor med apelsiner och citroner. Trasten kunde vägen dit och tog med Älvan. Vi gick en promenad till en annan skog i veckan i hopp om att hitta dit. Efter mycket letande och undersökning i skogen konstaterade barnen att Sollandet nog inte fanns där, men vi bestämde att vi skapar ett eget Solland med träd och frukter inne på Öster. De hittade dock ett brev som Kotte skrivit till oss och mera material så som kottar och pinnar som vi tog med tillbaka till förskolan.




Skapande av Sollandet 
Barnen har fått måla och tryckt apelsiner och citroner. Vi vill uppmuntra barnens kreativitet och fantasi, genom att erbjuda barnen möte med olika typer av tekniker och skapande material. I detta fall användes en bit av en matta som mall för att trycka/skapa frukterna på papper. Detta gav en unik och intressant textur till deras skapelser.

Detta tillfälle användes även för att samtala om olika typer av texturer och material. ”Det blir inte lika om man använder pensel”






Några av barnen fick måla apelsiner ute på gården. 


Uteaktiviteter
Då vi blivit inspirerad av lilla älvan i boken Sol-ägget och hennes årstidsdanser. Så har vi i veckan vid flera tillfällen tillsammans dansat välkommenkärasoldansen ute på gården. Genom att erbjuda rörelseaktiviteter så som dans får barnen tillfälle att utveckla sin grovmotorik samtidigt som det främjar deras känslomässiga och sociala utveckling. Det är roligt att dansa!
 

Matematik Märta
Matematik Märta kom med bokstäver och en bok denna gång. Hennes kompis Bokstavs Kalle hade sagt till Märta att prata bokstäver för han älskar bokstäver och böcker. Bokstavs Kalle ska komma och hälsa på inom snar framtid. Vi vill genom detta roliga pedagogiska arbetsätt väcka och utveckla barnens intresse för böcker, bokstäver och läsning. Att aktivt arbeta med språket och läsa böcker är en viktig del för deras ordförråd och språkutveckling.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar