Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 8 september 2023

Söder V.36


 Veckobrev v. 36

Solen och vädret visat sig från sin bästa sida och det är full aktivitet och kreativitet på gården! Här har barnen parkerat arbetsfordonen i väntan på arbetsorder!


(Alla som arbetar i förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla tillit och självförtroende. De ska uppmuntra barnens nyfikenhet, kreativitet och intresse. Lpfö18)

Tema 

Den här veckan har de största barnen varit inne på ubåten. I ubåten diskuterade vi vad som händer i naturen under de olika årstiderna. 

Barnen hade mycket att berätta om de olika årstiderna.

- På sommaren är det soligt och varmt 

- På hösten regnar det mer och bladen får en annan färg.

- På vintern kommer det snö och alla löven trillar av.


Vi bestämde oss även för att adoptera ett träd i skogen för att kunna se de förändringar vi pratat om. Vi började med att göra en skyllt för att vi ska kunna känna igen trädet.

Vi använde oss av alla färgen som löven kan ha.


(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, LPFÖ18.)


Vi hann även med att spela lite på instrumenten som finns inne på ubåten.



(Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva, gestalta och kommunicera genom olika estetiska uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans. LPFÖ98)


Trevlig helg önskar Rasmus, Linda och Gunilla!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar