Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 22 september 2023

Söder V38

 Söder V.38

Den här veckan har bjudit på många olika typer av väder. Det har dock inte hindrat oss på söder från att vara ute. 

När det regnar så blir hela utegården full av vattenpölar. Det är något som barnen verkligen uppskattar och använder pölarna med vatten till olika typer av lek. Det kan vara allt från att samla, hoppa och göra geggamoja.


eller laga en god päron och regnsoppa!


(Barnen ska kunna växla mellan olika aktiviteter under dagen, både utomhus och inomhus och i varierande miljöer. Lpfö18)

Skogen
I onsdags, som är vår nya skogsdag, var det dags för ännu en utflykt till skogen. Väl i skogen så åt vi frukt samt klättrade och balanserade på alla träd och stenar som finns där.


Vi gick även för att se ifall vårt adopterade träd stod kvar, det gjorde det! När barnen tittade upp ibland trädets alla löv gjorde de dock en upptäckt. Några av löven har börjat bli gula!
Barnen diskuterade och kom fram till att det är för att det håller på att bli höst. 


(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, LPFÖ18.)

Planterigs- uppdatering

Förra veckan planterade några av barnen olika palettblad. De har nu fått sig lite vatten och en plats inne på kompassen. 
Barnen går ofta till de olika krukorna för att se ifall det hänt något med växterna.



Trevlig helg önskar 
Rasmus, Linda och Gunilla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar