Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 18 september 2023

Öster

Denna vecka har barnen fortsatt att tillverka grönsaker till vårt trädgårdsland vi ska skapa och bygga upp tillsammans utifrån sagan om Pelle Kanin. Några av barnen har börjat göra morötter av pappret de målade orange i förra veckan, för det har barnen tillsammans kommit fram till att morötter är i färgen orange men det finns även gula morötter ”för det får vi till lunch här på förskolan ibland” uttryckte några barn.  

Barnen klippte efter egen förmåga och fantasi ut olika morötter som ska pryda vårt trädgårdsland här inne på öster, en kravlös aktivitet som övar barnens finmotorik och samarbetsförmåga.

Det blev många tankar och idéer hur vi skulle skapa blasten på morötterna, och vad är egentligen det!?

Vi ser och hör att barnen har erfarenheter av hur morötter växer och vad dom behöver för att fortsätta växa och må bra. Det vi måste utveckla i vår kommande aktivitet med just morötterna är att alla får se olika ut i form precis som vi människor så utvecklas morötterna på olika sätt och vis. Några är långa, korta, spetsiga och några lite mindre. Vi vill att barnen ska fångas av sin fantasi och kreativitetsförmåga och skapa en morot utan krav på att den ska se ut på ett visst sätt.

Det vi behöver i vårt trädgårdsland är sallad också så här har det blandats färger för att få en grön färg som vi tror ser god och saftig ut. Att blanda olika färger och det uppstår en annan färg är något som barnen tyckte var spännande och även lite konstigt att uppleva.

Under utevistelsen har vi lekt olika lekar för att utveckla barnens samarbetsförmåga och hjälpa varandra att utveckla lösningar. En lek som barnen verkligen fångades av och visade en härlig glädje till var ”Herr Karlsson” som går ut på att Herr Karlsson ska fånga in alla kaniner som springer omkring överallt på hans gård.

Fråga gärna ert/era barn om de vill berätta mera om just den leken.


Med vänliga hälsning 

Camilla, Veronica och Violeta 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar