Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 22 september 2023

Norr v.38

Vi fortsätter utforska skogen. Vi delade in oss i våra mindre grupper och gick på äventyr. Det blev diskussioner om årstider då vi hittade löv i alla möjliga färger. Eftersom det nyligen hade regnat såg vi också många sniglar på vägen. Vi försökte ta reda på vad det var för sniglar. En del hade snäckskal och en del var utan. Vi hittade en leopardsnigel (Pantersnigel).




Det blir en hel del motorikträning när vi tar oss igenom terrängen. Under och över grenar, upp på stenar och berg (Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordination, Lpfö18).

Det blev mer sagoberättande. En grupp berättade De tre små grisarna för varandra med hjälp av skuggteater och lekte Bockarna Bruse ute på gården på vår bro.

 



De yngsta barnen arbetade med sång och rörelse. Barnen var mycket engagerade och försökte följa med i rörelserna. Det skrattades en hel del.

Den tredje gruppen färdigställde och målade sin bro som de byggt till Bockarna Bruse. De pratade om vilket material det kan vara på en bro. Barnen kom fram till att den kan vara byggd i tegel, trä, stål och "kludd". Men då diskuterades hållbarheten på bron, då skulle den nog gå sönder. De pratade också om vilken färg de skulle ha på sin bro och det blev en regnbågsbro med alla möjliga färger (Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap, Lpfö18)

 De letade också efter en mystisk get (eller bock) som dykt upp lite här och där på förskolan. Men det var ingen som sett den direkt utan bara på bild. De samlade mat till den och hoppades att få en glimt av den. Men den höll sig gömd. Vi håller tummarna att vi får syn på den nästa vecka.

Trevlig helg önskar Pia, Eva och Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar