Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 21 september 2023

Öster - Vi utvecklar vårt grönsaksland och hoppar hinder som Pelle Kanin

Vad behöver vi egentligen i vårt grönsaksland för alla våra grönsaker ska kunna växa som de gör i sagan Pelle Kanin?

Jord

Vatten

Sol

Uttrycker barnen så vi hör och ser tydligt att dom har erfarenheter och kunskaper om vad som behövs för att grönsaker ska växa. Barnens upplevelser är att jorden är brun så några barn har samarbetat och blandat till färgen brun och målat jorden till vårt grönsaksland.

 


Det har tillverkats potatisar med olika tekniker för det vill Herr Karlsson att vi ska ha.  Dagen till ära så blev det potatismos till lunch där barnen högt och tydligt konstaterade att potatismoset var gjort av potatisar som man ”klämt” på.

Salladshuvuden har tillverkats utifrån det barnen målade i förra veckan och pryder nu även vårt grönsaksland.



Vi ser att våra barn är väldigt involverande och engagerade i vårt tema och sagan, så härligt att höra barnens funderingar och frågor som vi kan arbeta vidare med.

Vi utevistelsen har vi testat på hur Pelle kanin hoppar när han skuttar iväg så som han gör i sagans värld något vi dokumenterat att barnen uppmärksammat. Vi byggde upp en hinderbana med olika höjder vi testade att hoppa över precis så som Pelle kanin skulle ha gjort.


Vi pedagoger fokuserar även nu på att leka olika lekar med barnen för att stärka gruppens vi-känsla, tränat på att samarbeta genom samarbetsövningar. Att hålla en penna mellan sitt och kompisens pekfinger utan att tappa den och förflytta sig samtidigt är inte alltid det lättaste men med en bra kommunikation och ett gemensamt bra samarbete så klarar man det mesta.

 För de barn som inte sover efter lunch har vi nu introducerat Yoga efter maten Yoga för yngre barn är en metod som hjälper barn att må bra i kropp, sinne och själ. Yoga är också ett bra sätt för barn att stressa ner.

Hälsning/ Veronica, Violeta och Camilla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar