Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 15 september 2023

Söder V27

 Söder V37

Tema - Årstidsresan

Temaarbetet på Söder fortsätter och vi har den här veckan fortsatt att prata om vad som händer med träd och växter under de olika årstiderna. 

Vi kom in på vad träd och växter behöver för att kunna växa och barnen berättade att de behöver vatten, sol och gjord. 

Vi planterade även egna växter för att se om de förändras över årstiderna samtidigt som det blir lite finare inne på förskolan.






Det blev en mängd olika palettblad i olika krukor!


Adoptera ett träd

Förra veckan bestämde sig barnen i den stora gruppen att vi skulle adoptera ett träd för att lätt kunna se förändringarna som sker under de olika årstiderna. 

Sagt och gjort så tog vi våran egengjorda skyllt och gick till skog!


Vi satte oss och diskuterade hur trädet skulle se ut medans vi åt frukt. 
- Det ska vara stort! 
- Det ska ha mycket grenar.
- Det ska finnas mycket löv på trädet.

Efter mycket diskuterande över hur "ett bra träd" ser ut så kom barnen gemensamt fram till ett träd.


Så här ser det ut!


(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, LPFÖ18.)

Årshjul

Inne på söder har vi äntligen fått upp vårat stora årshjul som några barn har hjälpt till att skapa. Årshjulet är bra då vi konkret kan se alla månader, högtider och årstider.



Vila

Vilan på söder kan se lite olika ut. Vissa barn sover en stund, andra sitter stilla på en bänk och vissa leker något lite lugnare. Den här veckan har vi bland annat erbjudit barnen den lite lugnare aktiviteten rita, samtidigt som vi lyssnade på en bok. 




(Förskolläraren ska ansvara för att varje barn erbjuds en god omsorg med balans mellan aktivitet och vila, lpfö98)

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa, lpfö98)





Trevlig helg önskar Rasmus, Gunilla och Linda!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar