Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 8 september 2023

Öster

Pelle kanin


Dessa veckor har vi startat upp vårt tema med boken Sagan om Pelle kanin. Detta har vi gjort genom att läsa boken om Pelle kanin för barnen. Barnen har förundrats och haft många tankar och frågor om boken. Tex varför har inte Pelle kanin några strumpor? Varför ser/hittar inte Pelle kanin grinden ut från trädgårdslandet? Några reflektioner som barnen gjorde kring det vi läst var att ”morötter växer i trädgårdslandet” och att ”Pelle hittar inte ut för han är liten och grödorna är för stora för honom”



Vi har också tränat på att samarbeta genom att tillsammans måla ett stort papper oranget. Detta papper kommer vi vid senare tillfälle använda för att klippa ut morötter från.  Barnen har också pärlat morötter efter mönster och fått letat efter morötter i gymnastiksalen. När alla morötter var hittade räknade vi dem och sedan smakade vi på dem.




 Vi har även erbjudit rörelselekar kopplade till temat bland annat leken om Herr Karlsson som försöker fånga kaninerna/barnen. 


Under dessa veckor har vi också lagt fokus på utomhuslek, rutiner, trygghet och att lära känna varandra, allt detta för att skapa en trygg barngrupp.

Vi önskar er alla en fantastisk helg

/ Violeta, Milla, Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar