Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 29 september 2023

Norr v 39

Nu har alla våra grupper fått namn. Sagohjältarna, Fantashjältarna och Bamsegruppen. Sagohjältarna och Fantasihjältarna ska bland annat hjälpa till med mysterier och problem som kan hända i sagorna.

Sagohjältarna har den här veckan arbetat med matematik i sagans värld. De räknade antal med olika sagofigurer och fick sedan sätta rätt antal med hjälp av pärlor som träddes på en piprensare. Barnen var mycket engagerade och intresserade. 

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning (Lpfö18).

Bibbi fick också följa med Sagohjältarna till skogen den här veckan. Där hittade Sagohjältarna en diamant. Den tog de med tillbaka till förskolan och använder när de sitter och pratar i gruppen. Den som håller i diamanten är den som har ordet, och kompisarna får lyssna.

Fantasihjältarna har fått hjälp av Bibbi att trolla fram masker som de kan ha på sig när de ska hjälpa sagofigurer. De fick använda sin fantasi och färglägga maskerna. De tränade också på att rimma när de försökte hitta på trolleriramsor som de kan använda sig av för att trolla fram saker de kan behöva. Barnen kom på många olika ord som rimmar. 

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord (Lpfö 18).



I skogen hittade Fantasihjältarna en liten grotta där de tror Bibbi bodde innan hon fick följa med oss till förskolan. 



Bamsegruppen har haft bamsegympa där de tränat motorik och koordination. Barnen i denna grupp är mycket intresserade av sång, musik och dans. I skogen blev det också en del motorik träning för dem, Att ta sig över stock och sten är inte det lättaste.


I torsdags hjälptes barnen i alla grupperna åt att tillsammans bygga en hinderbana ute på gården. Vi samarbetade och bestämde vilket material vi skulle använda, hur den skulle se ut och var den skulle gå. Sedan turades vi om att springa eller gå hela banan.


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning (Lpfö18)

Trevlig helg önskar Pia, Eva och Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar