Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 27 oktober 2023

Söder V43

 Söder V43

Ubåten

Eftersom Halloween är runt hörnet har barnen pratat mycket om olika högtider. De kollar ofta på vårt års hjul och diskuterar vilka olika det finns samt när dem infaller. De stora barnen gjorde även ett mindre års hjul där de själva fick placera ut de olika högtiderna. Vissa var lätta och vissa var lite svårare. 



Gympasalen
Den här veckan hade vi äntligen turen på vår sida och fick en tid i gympasalen. Vi byggde tillsammans upp olika stationer där barnen fick möjlighet till olika rörelsemoment.


Det hoppades, gungades, rullades och slängdes...


(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande, Lpfö98

Samarbete

Barnen på söder visar ett stort intresse för att baka/ bygga olika saker i sandlådan. På bilderna ser ni hur ett par av barnen har samarbetat för att baka en stor tårta.




Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att fungera enskilt och i grupp samt samarbeta. (Lpfö18)

Kanin och Igelkott

Den mindre gruppen har i veckan tillsammans med Linda läst böcker om Kanin och Igelkott. Böckerna handlade om ordet stopp och om att sprida glädje.



Skapande
Pumpor hör hösten till, både till färg och att det just nu är säsong för pumpor. Vi har ritat pumpor, målat och färglagt pumpor och nu har vi gjort pumpor i playdoh. 
Vi diskuterar hur pumporna ser ut och kommer fram till att 
-De är lika en satsumas. 
-De är runda som bollar. 


Rulla bollar, en pinne till skaft.


Nu står det på tork i ugnen i väntan på att målas.

(Barnen lär sig genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande men också genom att iaktta, samtala och reflektera. Lpfö18)



Motorikträning i skogen
Stockarna förvandlas till olika fordon, djur eller till att stormande hav! 

 Skogen bjuder in till olika aktiviteter med löv. Man kan bada i dem, kasta upp dem i luften och leka höststorm. Varje gång vi går från skogen har i stort sett alla barn händerna fulla med löv och pinnar (material) som de ska ha med sig tillbaka till förskolan.


(Barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att ges möjlighet att delta i fysiska aktiviteter och vistas i olika naturmiljöer. Lpfö18)

Trevlig helg önskar Rasmus, Linda och Gunilla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar