Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 19 oktober 2023

öster- Vi tar reda på kanin fakta

Denna vecka har vi varit kreativa och fortsatt med våra handdockor det blev en Herr Karlsson och flera Pelle kanin. Barnen blev väldigt fascinerade och stolta över resultaten som nu ska få användas i olika forum i vår utbildning.

Vi planerar olika skapande aktiviteter som barnen upplever som roliga och spännande. Genom att barnen utmanas i sin skapande utveckling så får barnen även möjlighet att ge utlopp för sin fantasi och kreativitet. Detta skapar möjlighet för barnen att utveckla sin nyfikenhet och samtidigt skapa ett lustfyllt lärande. Vi vill att barnen ska få prova olika sätt att skapa på genom att erbjuda barnen olika material samt att träna på olika tekniker i sitt skapande

 

Vi läser om Sagan Pelle Kanin men vi vet inte så mycket mer om Kaniner egentligen, så vi tog hjälp av vår pedagogiska lär platta och tog reda på lite mer fakta om just kaniner. Vi utgick från barnens funderingar och frågor, vad vill ni lära er?

 Vad kaniner äter?

Vart dom bor?

Hur många år kan dom bli?

Har dom några kompisar?

Det blev många diskussioner och reflektioner utifrån svaren vi fick fram samtidigt passade vi på att samarbeta och göra en kanin som vi alla kunde vara delaktiga i att göra.


Hälsning från/

Violeta, Veronica, Camilla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar