Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 26 oktober 2023

Öster- barns sociala kompetens

Barns sociala samspel är en viktig del av deras utveckling. Det är genom samspel med sin omgivning som barn lär sig ny kunskap och utvecklas. I det sociala samspelet lär man sig även att samarbeta och anpassa sig efter andras behov och önskningar. I leken lär sig barnen mycket, bland annat att kommunicera och utveckla empati för andra. Barnen upptäcker även sina intressen genom leken och de utvecklas också socialt och känslomässigt.

I vårt arbetssätt så vill vi att barnen ska känna sig delaktiga och att de ska känna att dom har inflytande i vår utbildning. Förhållningsregler gentemot varandra har därför denna vecka diskuterats och reflekteras kring under våra mindre möten och vi har nu kommit överens om hur man är mot varandra när man är kompisar som vi alla är här på Öster. 


Vi har i tidigare inlägg delgivit er att ett stort intresse för finmotoriks aktiviteter, finmotoriken handlar främst om handen och fingrarnas rörelse

Då vi observerat att de äldsta barnen har visat intresse om olika länder, vad dom heter, vart dom ligger och hur deras flagga ser ut så har vi tagit vara på intresset och erbjudit att pärla olika flaggor för att jämföra färger, räkna pärlor och se likheter och olikheter på de olika mönstren som finns på flaggorna. 


Hälsning
Violeta, Veronica och Camilla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar