Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 6 oktober 2023

Söder V.40

 Veckobrev v.40

Måla kan man göra både med olika typer av färg och olika tekniker.

En del enkla och andra svårare innan man behärskar tekniken. I vår undervisning ingår att lära sig lite olika tekniker. "Flaskfärg" är relativt enkelt och ger ett snabbt resultat.

 Denna vecka har "mellangruppen" bland annat målat med vattenfärger. Några har vanan inne, en del behöver pröva sig fram och komma på att det krävs både färg och vatten för få till det!


(Barnen ska få möjlighet att konstruera, forma och skapa genom att använda olika material och tekniker. Lpfö18)

Ubåten

Den här veckan var den stora gruppen tillbaka i Ubåten igen. Vi fortsätta med våra träd som nu hade torkat och det var dags att sätta på alla löven.


Efter att löven var ditsatta på träden så bestämde vi oss för att göra en egen skog av träden. Ett av barnen gjorde även människor till skogen för att " - Vi är ju i skogen ibland" .



(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, LPFÖ18.)


Trevlig helg önskar Linda, Rasmus och Gunilla!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar