Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 6 oktober 2023

Öster- Vi letar efter Herr Karlssons grind till hans trädgård

Vi har målat konstverk ute med vattenfärg. Vi upptäckte att färgen blev grå om man blandade olika färger. Men vad hände med vattenpölen? Den ändrade färg, varför blev det så?  Barnen målade spontant fågelskrämmor på marken så roligt att se att dom reflekterar och bär med sig sagan även i den fria leken.

 


För att allt ska kunna växa och leva i vårt grönsaksland så måste vi även ha en himmel som kan ge vatten sol och värme till grönsakerna så dom växer och blir riktigt smarriga till Pelle Kanin.

 


Några av barnen har varit på en promenad för att leta efter Herr Karlssons grind som barnen har blivit så fascinerad av under högläsningen av boken. Hur ser den ut och hur ser egentligen gården ut på riktigt där dom bor. Vi hittade flera grindar men barnen fastnade just för en som man såg igenom och där inne såg dom att det växte potatisar och morötter med mera, i nästa vecka ska barnen få skapa självaste grinden som vi sedan sätter i vårt grönsaksland.

 


Att bygga med duplo är lärorikt på många sätt, att få göra det tillsammans i utevistelsen skapar en fin sociala relation där barnen får samarbeta och vara kreativa tillsammans. Hur kan vi bygga en kaninhåla av dessa stora duplo, vi fick testa olika sätt på bygg och konstruktion med duplo och tillslut hade vi skapat en kaninhåla som även människor kan få plats i.


Trevlig helg!

Violeta, Camilla och Veronica 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar