Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 6 oktober 2023

Norr v40

 Den här veckan har Sagohjältarna fortsatt att bygga broar till Bockarna Bruse. De började med konstruktioner i skogen, byggda i material som stenar, pinnar och löv. På gården blev det bro av sand och trä. Det ledde till mycket samarbete (Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att samarbeta, Lpfö18).




Inomhus har de börjat iordningställa sitt högkvarter. Där kom det upp ett foto på väggen på alla Sagohjältar i sina masker och teckningar av trollet. Våra vårdnadshavare får gärna komma in och titta.

Fantasihjältarna har den här veckan arbetat en del med matematik, antal och några geometriska former (cirkel, triangel och kvadrat). De fick i uppdrag att hjälpa de tre små grisarna som skulle bygga upp sina hus efter att vargen blåst omkull dem. Grisarna ville bygga husen av olika geometriska figurer och barnen hjälpte dem hitta dessa inne på avdelningen. Sedan behövde Guldlock och de tre björnarna nya skor. Barnen fick i uppdrag att räkna hur många skor de behövde sammanlagt. Frågan var hur barnen skulle räkna?





”-Vi kan ta sagopåsarna” Då blev det tydligt hur många skor som behövdes. Sen ritades skorna på ett papper som vi lämnade till Bibbi, som hon sedan kunde ta med till Guldlock och björnarna (Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och prova olika lösningar av egna och andras problemställningar, Lpfö18).

Bamsegruppen samlade naturmaterial i skogen som de tog fram och pratade om när de kom tillbaka till avdelningen. De har också målat med färg och pensel. Barnen använde flera sinnen för att undersöka färger och målade med många olika färger. De tränade på hur de kan använda och hålla i en pensel (Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik och förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, Lpfö18.)



Trevlig helg önskar Pia, Eva och Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar