Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 20 oktober 2023

Norr v.42

Den här veckan fick Sagohjältarna en diamant när de var i skogen. Den var jättestor, och när de tittade igenom den blev det väldigt många av saken de tittade på. Diamanten tog de med tillbaka till förskolan och den fick en hedersplats i Sagohjältarnas högkvarter. 


Den här veckan har gått i skapandets tecken hos Sagohjältarna. De har skapat troll av trolldeg och naturmaterial ute i skogen. De använde sig av ekollon och löv och andra saker de kunde hitta.

På gården skapade de ännu fler troll. De ritade trollen i sanden och skapade ögon, mun och näsa med stenar, kastanjer mm.


Inne skapades löv i alla möjliga härliga höstfärger i silkespapper som solen kan lysa igenom. (Lpfö18-Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.)

Fantasihjältarna fick ett brev av Bibbi med ett nytt uppdrag att lösa. Guldlock hade råkat ha sönder björnarnas grötskålar. Hon fick hjälp av fantasihjältarna att skapa nya skålar i papier mache. Alla fantasihjältar ville såklart hjälpa till. De provar att skapa i olika material och med hjälp av olika tekniker. 

                 


När de var i skogen tittade de på vårt årstidsträd. Nästan alla löv är nu gula på trädet.

Ute på gården spelande de tre i rad med kastanjer och kottar och använde tärning för rörelselek. Vi hoppade som grodor, slingrade som ormar och sprang så fort vi kunde.(Lpfö18-Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att förståelse för grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal).




Bamsegruppen har sjungit och dansat. De har fortsatt med bamsegympa... "Flygglasögonen på, ett, två, tre spring ut i det blå". Ute på gården har det blivit en del motorikträning. De har tränat på att klättra upp till rutschkanan.


I skogen samlade de kottar och löv i olika färger som de tog med tillbaka till förskolan och pratade om. De pratade också om färger och hittade gröna, röda, gula och orangea färger i skogen.


Vi på Norr har också hunnit med ett besök i gymnastiksalen. Där klättrade vi och hoppade. Rullade och studsade bollar (Lpfö18-Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning).

Trevlig helg önskar Pia, Eva och Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar