Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 7 oktober 2022

Söders veckobrev v. 40

Förena nytta med nöje....

Nu får vi nog ändå säga att hösten kommit och under vår promenad till skogen letade vi efter naturmaterial, med anknytning till hösten, att använda i skapande syfte. Löven har börjat falla i olika färger, kastanjer och olika frökapslar hittades. 

Vi kunde även komplettera med material från gården under en av de blåsiga dagarna.




Samtalen runt bordet handlar om allt från hur man på bästa sätt får ut limmet till att vilka löv som är bäst och hur de plockat dem. Och även om vilka löv man plockat vilket var svårt att komma fram till.

(Barnen lär sig genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande men också genom att iaktta, samtala och reflektera. Barnens lärande kan bli mångsidigt och sammanhängande om arbetssätten varierar och miljön är utmanande och stimulerande samt lockar till lek och aktivitet. Lpfö18)


Kroppen

I undervisningen om kroppen pratar vi om hjärtat, blod och blodomloppet.

Att hjärtat slår (det dunkar) i kroppen är alla överens om men varför det slår vad är dess egentliga funktion är är de mer tveksamma till. Tillsammans kommer vi fram till att hjärtat är en pump och att det är blodet som pumpas runt.

Vi gör ett eget blodomlopp med hjälp av slang pump och färgat vatten.


Om man ramlar och slår sig kan det börja blöda.
En spade får gestalta ett slag eller snubbling och gör hål i slangen, det börjar blöda!


Ett "plåster" på skadan och blödningen är stoppad!


(Förskolan ska stimulera barnens kreativitet, nyfikenhet och självkänsla. Barnen ska få möjlighet att förundras och utveckla sin förmåga att utforska, kommunicera och reflektera. Lpfö18)

Trevlig Helg

Rasmus  Linda  Gunilla  Alwi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar