Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 14 oktober 2022

Norr Matematiska upptäckter


Vi på Norr har just nu många barn som visar ett stort intresse för matematik i vår utbildning. Vi utformar vår utbildning så att barnen får möjlighet att upptäcka matematiken i meningsfulla och lekfulla sammanhang. Vi erbjuder barnen olika former av matematik. Barnen lär sig olika begrepp, känner igen former, färger och mönster och ser antal, turordning och känner igen lägesord.

När barnen utvecklar antalsuppfattningen, lär de sig att jämföra, mäta och sätta ord på sina egna tankar och barnen får en utvidgad förståelse för vad matematiken kan användas till. Genom samtal och praktiska aktiviteter utvecklas barnens olika matematiska förmågor.

Vi har under veckans gång fått syn på en linjal och tillsammans utforskat hur den kan användas. Hur lång är en linjal och vad menas med siffrorna på den va några av barnens funderingar. 

”Min fot är som halva linjalen” 

”Hur många linjaler blir lika lång som mig” 

”Min hand får plats på en linjal” 

Vi kommer arbeta vidare med linjalen för att mäta saker och ting både i vår innemiljö och vår utemiljö, det blir många spännande upptäckter i matematikens värld. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar