Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 24 oktober 2022

 Veckobrev Söder v.42

En av de bra sakerna med höst är allt gratismaterial som erbjuds i naturen. Barnen älskar att plocka olika löv, kottar, pinnar med mera. Oavsett om vi är i skogen eller på gården samlar de olika material. Mycket av materialet används på olika sätt bland annat  i skapande syfte..

Häromdagen fick vi kastanjer som ett barn plockat tillsammans med sin mamma. 

Kastanjerna låg fortfarande kvar i sina höljen. Då höljet är taggigt kom ett barn på den geniala lösningen att ta på strumpor på händerna när hen undersökte kastanjerna!



(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla sin nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära. Lpfö18)

Ubåten!

Fem - åringarna bjöds på invigning av Ubåten!  (Gamla sovrummet)
Tanken med Ubåten är att femåringarna ska träffas och lära känna varandra inför skolstart. Rummet är fortfarande delvis under uppbyggnad  men nu kunde vi inte hålla oss längre. 

Invigning skedde efter konstens alla regler. Högtidlig klippning av band och ballonger.


Mingel med popcorn och bubbelvatten!


Alla var eniga om att det var KUL!!


Gympasalen

I veckan har vi även hunnit med att besöka gympasalen. I gympasalen så körde vi dansstopp och hinderbana vilket som alltid var mycket uppskattat.  


Under dansstoppet uppmanades även barnen att dansa som olika djur. Det kunde vara allt ifrån ormar till elefanter. 



(Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiva. lpfö18)

Torsdagspyssel

Barnen har börjat visa ett stort intresse för pyssel. Vi har därför beslutat att Torsdagar är våran pysseldag. Den här veckan var det pyssel med naturmaterial som stod på schemat. Barnen gjorde insekter och igelkottar av kastanjer och kastanjeskal.




Förskolan skall sträva efter att varje barn
 utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer. Lpfö98)



Trevlig helg önskar Rasmus, Gunilla, Linda och Alwi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar