Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 28 oktober 2022

Söder V43

Matematik i skogen

Den här veckan har ett gäng varit i skogen. I skogen letade vi efter naturmaterial som vi sedan  byggde siffror med. Barnen tyckte att pinnar lämpade sig bäst. Vi byggde siffrorna 1-5.

        

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta. (lpfö 18))



Ubåten
Den här veckan har de äldsta barnen varit på Ubåten och experimenterat. De gjorde båtar av papper för att se ifall de kunde flyta. Det gjorde de, ett tag iallafall. 





Vi kom överens om att vi ska försöka en till gång fast bygga i ett annat material för att se ifall det flyter längre och bättre. 

(Utbildningen i förskolan ska bidra till att barnet utvecklar en förståelse för sig själv och sin omvärld. Utforskande, nyfikenhet och lust att leka och lära ska vara grunden för utbildningen. Flödet av barnens tankar och idéer ska tas tillvara för att skapa mångfald i lärandet Lpfö18)

Höst/halloween pyssel

Den här veckan har det varit mycket pyssel på schemat. Vi har bland annat gemensamt påbörjat ett stort höstträd som vi ska sätta på väggen. 


Vi har även gjort ett stort spöke till Halloween



Förskolan skall sträva efter att varje barn
 utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer. Lpfö98)


Trevlig helg önskar Rasmus, Gunilla, Linda och Alwi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar