Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 21 oktober 2022

Öster

Sagor

I veckan har barnen fått använda sin fantasi och skapa egna sagor med hjälp av handdockorna vi gjorde förut. En av sagorna skapades gemensamt i grupp och barnen fick utmanas i att vänta på sin tur och lyssna när någon annan pratade. Alla barn fick komma till tals i tur och ordning. 

Arbetet med boken Folk och rövare i Kamomilla stad har fortsatt i veckan genom att barnen fått diskutera och reflektera över hur karaktärerna ser ut. Tillsammans har vi börjat skapa rekvisita så att barnen senare kan klä ut sig. Vår tanke är att barnen som vill ska få dramatisera några situationer ur boken i en liten teater. 




Matematik

Matematik-Märta kom förbi med siffran noll och när resväskan öppnades var den helt tom. Det fanns ingenting där, detta för att illustrera innebörden av siffran noll. Men tillslut hittade Märta siffran fyra långt ned i väskan och barnen fick reflektera över mängd och antal. Hur många fingrar har vi? Nästan fyra! Barnen fick även några påsar med siffror från 1-10 som barnen fick i uppgift att tillsammans rada upp i rätt ordningsföljd. 


Play-doh deg
Vi har i olika grupper gjort varsin play-doh deg. Ett tillfälle med mycket lärande. Till exempel samspel, turtagning, och matematiska begrepp som antal, mängd och mått. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar