Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

onsdag 5 oktober 2022

Öster


Öster 
För att väcka ytterligare intresse för matematik och lust att lära har vi erbjudit varierande aktiviteter. Här har barnen tillsammans med en pedagog skapat siffror av play- doh lera. 

 
 
” Sex kan bli Nio om man vänder, det ser även ut som bokstaven G   
 

 Då vi vill erbjudit lekfullt lärande och utmana i matematik har vi tagit hjälp av rollfiguren matematik Märta. Märta kommer på besök med olika siffror, utmaningar och uppdrag till barnen med jämna mellanrum. Det första uppdraget var att plocka tre saker var.  


”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla”

-förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar. 

Formen av huvudena till handdockorna har torkat och några av barnen har börjat skapa sina dockor. Vi väver in dockorna på olika sätt i våra tema arbeten, här har några barn skapat karaktärerna tant Sofia, Jesper och Jonathan från boken Folk och rövare i Kamomilla stad. 


 
 
 Vi ser att barnen använder dockorna i sin lek på olika sätt. De har spelat upp dockteater för varandra men även lekt rollekar. Även vi pedagoger har använt dockorna vid planerad undervisning. Bland annat ute på gården då vi haft olika samarbets övningar och rörelselekar, samt vid grupp reflektioner där vi spelat upp teater tillsammans med barnen och diskuterat känslor och hur man ska vara mot varandra. 
 



”  Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla”

- nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar