Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 21 oktober 2022

Invigning av Ubåten

Varje år kommer vi på Kompassen skapa en grupp, “Femårsgruppen”, för de barn som går sista året på förskolan. Syftet är att på ett lekfullt sätt förbereda dem för kommande skolundervisningSyftet med gruppen är att också att skapa en vi-känsla och samhörighet inför övergången från förskola till skola.

Barnen kommer träffas dagligen ”nya” avdelning som efter demokratisk omröstning har fått namnet Ubåten. Femårsgruppen kommer ha gemensam undervisning på eftermiddagarna i framtiden men kan redan nu mötas över avdelningarna för att bygga upp nya relationer med varandra. De får på så sätt möjlighet till fler och nya vänskapsrelationer.

Genom lekfullt lärande kommer vi skapa förutsättningar för att barnen tillgodogör sig kunskaper inom Läroplanens (Lpfö18) olika områden. Värdegrund, språk, skapande, matematik, teknik, digitalisering och naturvetenskap är några av de områden som barnen kommer undervisas i.

Innehållet varierar eftersom undervisningen utgår från årets barngrupp. Uppstarten på hösten kommer fokuseras på att få alla barnen trygga i sin nya grupp, att alla lär känna varandra, att barnen hittar sin roll i gruppen för att sedan utveckla förmågan att samarbeta, att lyssna och bli lyssnad på.

Vi invigde Ubåten med lite festligheter och introducera både miljö och material. 

En spännande och uppskattad händelse uttryckte barnen. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar