Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 23 september 2024

Ubåten V.38

 Ubåten V38

Ytterligare en vecka har gått på Ubåten och vi har hunnit med en mäng olika grejer. Här kommer ett axplock av det vi har hunnit med. 

Fruktjakt

Några av barnen har under veckan varit på fruktjakt. Vi fick ett tips av en förälder att några av husen här i Lindö har ställt ut frukt som man får ta och äta. Barnen blev taggade och redan morgonen efter var vi iväg. 

Det fanns bland annat päron, äpplen och plommon. 


Efter att vi plockat frukten fortsatte promenaden och till vår förvåning hittade vi ett äppelträd. Under trädet fanns det massa äpplen som låg på marken. Barnen plockade fickorna fulla för att sedan gå tillbaka till förskolan. 


Naturbio!

Några av barnen har varit nere vid stranden! Väl där nere satte de sig vid bryggan för att spana ut över det stilla vattnet. De såg bland annat ett märkligt ljusfenomen som de inte riktigt kunde lista ut vad det var! 
- Det är Naturbio!


Barmen passade även på att testa vatten-banan som finns nere vid Lindö-strand. De följde vattnet hela vägen ut i havet.


 Väpplarna!

Den här veckan har några av barnen, tillsammans med Väpplarna, börjat prata om olika sätt att bo på. 

Hur bor du?
Hur bor alla kompisar?
Ser det likadant ut för alla i hela världen? 

Barnen fick med hjälp av sitt minne rita sitt hus/lägenhet. 
I samband med det här så ska barnen också få rita av sina hem utifrån en bild/ bygga det med hjälp av olika tekniker. Vi skulle därför vilja be er föräldrar att ta ett kort och skicka till vår Mail eller till Söders telefon.


Med det här hoppas vi att ni haft en bra helg och så tar vi nya tag till den här veckan. 
/Amanda, Rasmus och Camilla!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar