Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 13 september 2024

Ubåten v.37

 Ubåten V.37

Skogen

Fredag igen och ännu en rolig vecka har passerat. Samtliga grupper har besökt skogen denna vecka. Syftet med skogsbesöken har varit att som ny grupp gå iväg tillsammans. Vi har alla olika erfarenheter och därför har vi behövt uppdatera oss om hur vi är i dels trafiken men även i naturen. Barnen har tagit med oss på ett äventyr och vi har fått besöka både stup, grottor och hemliga kojor. Vår ambition är att alla barn ska få möjlighet att besöka skogen så ofta som möjligt för att kunna utmana barnen i olika miljöer. 

                                                 

Väpplarna

Vi har fortsatt arbetet med Väpplarna och våra olika superkrafter. Vi har också fortsatt prata om våra olika familjekonstellationer. Utöver att reflektera över varandras olika familjer får barnen möjlighet att öva på sin finmotorik i skapandet. 



Ett intressant samtalsämnen!

I måndags blev vi på Ubåten bjudna på god lokalproducerad äppelmust. Det i sin tur ledde oss in på djupa diskussioner om hur både äpplen och must blir till. Vi vill därför tacka för både musten och de intressanta samtalsämnet som återkom under hela dagen. Kul! 




Med det så vill vi önska alla en trevlig helg och så syns vi igen på Måndag!
/Amanda, Rasmus och Camilla







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar