Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 6 september 2024

Ubåten v36


Ubåten V.36

Då har ytterliga en vecka passerat och vi på ubåten har hunnit med en mängd olika aktiviteter och lekar. 

 Några av barnen har besökt gymnastiksalen och haft sammarbetsövningar. De fick testa på att transportera sig runt i gympasalen med hjälp av rock-ringar. Syftet med aktiviteten var att barnen skulle få en möjlighet att träna på sitt samarbete tillsammans med sina kompisar. De fick först testa aktiviteten själva, sedan två och två och till sist alla barnen. De kom gemensamt fram till att det gick mycket snabbare att transportera sig när alla hjälpte till. Succé! 


 Väpplarna

Arbete med Väpplarna har fortsatt och den här veckan har några av barnen fått berätta vilka som finns i deras familj. Det har också lett oss in på diskussioner om olika familjekonstellationer och att de inte alltid ser likadana ut. De berättade också om deras familjemedlemmars olika superkrafter. 
Barnen fick även använda sin kreativitet och bygga sina familjemedlemmar med hjälp av olika material och tekniker. 




Arrangerade leksituationer

Under föregående blogginlägg så berättade vi att vi har lagt stor vikt vid att barnen ska få möjlighet till en bra, inspirerande, utmanande och hållbar lek. Det arbetet har även fortsatt den här veckan och vi ser att barnen uppskattar de olika lekarna vi arrangerat. 
Vi har uppmärksammat att leken håller längre och att de kommer med egna spännande idéer på hur den ska fortgå. Vi tänker därför att det är något som vi kommer att fortsätta med för att kunna utmana barnen vidare i deras lek och fantasiförmåga. 

Här kommer att axplock av de olika lekarna: 



Med det så vill vi passa på att önska er alla en trevlig helg och så syns vi igen nästa vecka!
 Rasmus, Camilla och Amanda



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar