Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

onsdag 11 september 2024

Öster- Välkomna till en ny termin HT 24

    Hej och välkomna tillbaka till en ny termin på Öster!

Vi har under dessa första veckor introducerat nya barn på Öster. Vi har haft fokus på att få alla barn trygga och in i rutiner. Genom att vara nära barnen och följa vår struktur känns det som vi har en trygg grupp där barnen har goda relationer till varandra och oss. 

Denna termin ska vi jobba mot våra mål genom att som vanligt utgå från en bok Nils Karlsson Pyssling. Vi har redan smygstartat vårt temaarbete med boken Nils Karlsson Pyssling, genom att lyssna på boken. Barnen har förundrats och haft många tankar och frågor om boken. Varför är Nils Karlsson Pyssling rädd för Råttan? Var bor råttan? Finns hon här på förskolegården? Vi måste bygga ett bo till Nils Karlsson på Öster. 

Nedanför ser ni här Östers planering för vad ert/era barn kommer vara med om i vår utbildning här på Öster. 

·         Vi kommer att utgå från boken Nils karlsson pyssling för att arbeta mot våra prioriterade mål, där ämnen finns som vi kan koppla till känslor, värdegrund, språk, kommunikation och matematik.  

·         Vi kommer att skapa karaktärerna I olika former som barnen kan använda I sin lek. Tex som handdockor.

·         Vi kommer att skapa en hemvist inne på öster där Nils Karlsson kan bo barnen är med och utformar och skapar ett hem till honom.

·         Vi kommer även att skapa rekvisita som barnen kan använda och klä ut sig till karaktärerna för att främja dem till lek.

·         Genom att utgå ifrån en bok har vi möjlighet för att arbeta mot de prioriterade målen på ett sätt som lockar och intresserar barn,  där vi medvetet väver in karaktärerna ur boken; i lek, sång/drama, inne miljö.

·          Vårt värdegrundsarbete genomsyrar hur vi pedagoger tillvaratar barns olikhet och anpassar vårt bemötande .

·         Vi är lyhörda och finns nära för att uppmärksamma  och tillvarata olika dilemman som utrycks hos barnen. 




Hälsning Veronica och Violetta 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar