Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 13 september 2024

Söder "Vi åker jorden runt"

Hej vi hälsar nya som gamla familjer välkomna till en ny termin i vår utbildning på Söder.

Denna termin kommer vi ha ett tema som vi kallar ”Vi åker jorden runt” där vi utgår från två böcker som heter just Vi åker jorden runt och den första resan.

Vi utgår från böckerna och genom diskussioner och bilder från olika länder påvisa likheter och olikheter i olika länder, samt ge barnen förutsättning att utveckla förmågan att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra. Utveckla barnens respekt och förståelse för alla människor lika värde och de mänskliga rättigheterna. 

Språk och kommunikation

Vi kommer att ha högläsning och diskussioner i mindre grupper för att barnen ska känna trygghet och våga säga vad de tycker och tänker. Vi utmanar barnen i deras språkutveckling och kommunikations förmåga.

Matematik och teknik

Med hjälp av världskartan kan vi förtydliga länders olika storlek och yta. Vi kan prata om hur många länder vi åker till.

Med hjälp av flaggor kan vi diskutera mönster och geometriska former.

Vi kan skapa och konstruera olika fordon samt byggnader i olika material och tekniker tillsammans med barnen.

De yngre barnen:

Fokuserar mer på boken den första resan, där vi får möta en kanin familj och en ensam liten igelkott. Vi kommer att under resans gång prata om kaninens familj och att igelkotten saknar sin familj som den kommit bort från. Vi kommer åka runt till olika ställen för att leta efter igelkottens familj vi åker till ställen så som djurparken, lekplatsen med mera i fantasins värld. Vi kommer färdas i olika fordon som konkretiseras på olika sätt i ett lekfullt lärande.

Vi ser framemot en spännande lärorik och lekfull hösttermin tillsammans med barnen på Söder

Hälsning
Linda 
Gunilla 
Jenny  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar