Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 20 september 2024

Öster- Nu har Tjofsan och Nils flyttat in!

 Barnen på Öster visar stort intresse för temat Nils Karlsson Pyssling och alla de andra karaktärerna i boken. Vi har därför virkat Råttan Tjofsan och Nils Karlsson pyssling, barnen har fått vara delaktiga i besluten hur de ska se ut samt hjälpt till med stoppningen. 



Då vi vill hålla temat levande har vi börjat skapa deras hem i ett stort dockskåp inne på Öster. Råttan Tjofsan bor längst ner intill Nils Karlsson pyssling. Bertil ovanför och högst upp ska tanten och hennes katt bo. 



"Vänta Nils har tappat sin mössa"


Förra veckan var vi i skogen för att leta efter Nils Karlssons pysslings gamla hus. Barnen hittade ett hål i ett träd som de trodde Nils hade bott i.  De tyckte även att man kunde se spår efter Tjofsan, så Råttan har nog också varit i skogen. 

Vi har även tillsammans med barnen gjort trolldeg för att skapa köttbullar till Nils Karlssons pyssling. 


"Köttbullar är runda" konstaterade ett barn, vi passade på att prata om former, storlek, antal och mängd medans vi bakade degen. 

Vi ser att barnen allt mera leker lekar kopplade till tema boken. Ute på gården har de hittat ett hål som de tror Råttan bor i och ställt en bit ost utanför, till deras förvåning hade osten spårlöst försvunnit efter ett tag. "undra om Råttan kommer bli arg för att det inte är en riktig ost "


Trevlig helg 

 Violeta & Veronica



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar