Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 27 september 2024

UBÅTEN V. 39

Ubåten V.39

Veckans Väpplarna

Några av barnen har gått från att jobba med deras familjer till deras hem. Vi har diskuterat deras olika boenden och reflekterat över att vi alla bor olika men ändå i hus. Barnen spann vidare och började reflektera över andra boendeformer. Människor bor enligt barnen oftast i hus, lägenhet, skogen, på gatan, koja eller tält. Det finns olika viktiga saker att ha i ett hem, bl.a. pool, tv och tvättmaskin. I undervisningstillfället berättade barnen mycket detaljerat om sina boenden som de sedan fick rita av i sina Väpplarna-böcker.  Detta gav barnen inspiration till leken efteråt, då de byggde stora hus och byggnader av magneter till djur och figurer. Det har även ritats och målats en hel del hus efter undervisningstillfället. Så nu har vi förmodligen ett gäng kommande projektledare, byggarbetare och arkitekter på ubåten. 





Vi har också pratat om drömhus. Vad innebär ett drömhus? Enligt barnen är ett drömhus något som finns i ens fantasi och i det huset får man själv välja vad som ska finnas och hur det ska se ut. Barnen ville b.la  ha hus fyllda med smink, nagellack och parfym. En våning innehållandes en enda stor pool med bastu i mitten och ett hus där man bor ensam tillsammans med en stor snögubbe. 


Under hökens vingar kom!

Vi fortsätter med regellekar och vi har sprungit oss varma hela veckan tack vare leken "under hökens vingar kom". Denna lek är efterfrågad och vi leker den varje dag på både barn och pedagogers initiativ. Vid detta tillfälle övar vi på såväl färger, regler och konflikthantering då vi alla har lite olika syn på vilka regler som gäller. Ju mer vi övar desto bättre blir det

Positiva egenskaper

Vi har skapat hjärtan denna vecka för att stärka och öka självkänslan hos barnen. Uppgiften har varit att berätta någon positiv egenskap hos sig själv. På sätt får barnen syn på deras goda egenskaper hos varandra samt en ökad självkänsla. 


Trevlig helg önskar vi på Ubåten
/Amanda, Camilla och Rasmus!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar