Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 3 november 2022

 Väster 

Höstlov

Inne på väster har vi haft en skapande verksamhet under höstlovet. I det skapande arbetet får fantasin blomma ut och alla sinnen stimuleras. Barnen tränar sig i olika tekniker och blir skickligare. De har också fler uttrycksmöjligheter. Förutom att motorik och kognitiva förmågor stimuleras, utvecklas även barns emotionella utveckling genom pyssel. Via skapandet utrycker barn erfarenheter och känslor som annars kan vara svåra att sätta ord på. De utforskar sin omgivning och berättar om sina upplevelser och vad som är viktigt för dem.


- Min spöke ska ha tre ögon

- Det ska rinna blod ur spökets ögon


Här använder vi oss utav våra händer,



Ute

Utomhus har vi haft arbetare som har varit här och tagit bort alla löv som har fallit ifrån träden.

- Vilken tur att vi hann att leka med dom



 Barnen har visat intresse och nyfikenhet för olika smådjur, som t. ex. maskar, sniglar, spindlar, nyckelpigor m.m. Barnen pekar, tittar och samlar olika småkryp. Vi vill ta vara på detta intresse för att utforska naturen och ge barnen ett större ordförråd.


Inne

Problemlösning och motorisk förmåga stimuleras i leken med Lego , samtidig som barnen har roligt. Ju kreativare man är desto smartare lösningar kan man komma på. Att bygga med lego främjar både denna form av kreativitet och den fantasifullhet som gör att barnen kan hitta på vilka saker som helst att bygga med klossarna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar