Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

tisdag 15 november 2022

Öster

 Utevistelse 
Denna vecka har vädret bjudit på regn, vilket skapat stora vattenpölar på gården. Vilket vi tagit tillvara på och varit ute en hel del och lekt med vattnet. Barnen har samlat och öst ner vatten i hinkar och hällt i sandlådan där de byggt vallgravar. De har även utforskat vad som flyter i pölarna, en bil kunde inte flyta men en badanka gjorde det. 

Innevistelse 
Vi har fortsatt jobba med böckerna och temat på olika vis. Bland annat så har tre små grisar och en varg flyttat in på Öster. De ska vi använda till att illustrera sagan de tre små grisarna. Femåringarna har varit på Ubåten och haft aktivitet där tillsammans med en pedagog. Där fick de bland annat spela spel och träna på turtagning, att vänta på sin tur samt
siffror. Vi har även varit i gymnastiksalen flera gånger denna vecka, där har barnen fått utöva grovmotoriska aktiviteter. Bland annat hinderbana. 



Matematik 
Matematik Märta var på besök, denna gång hade hon med sig en stor tärning. Barnen fick kasta/rulla tärningen och räkna prickarna och hoppa så många gånger som det var prickar. Vi har även jobbat med ordningsföljden och rada siffrorna i rätt ordning samt pratat om hur de olika siffrorna ser ut.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar