Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 25 november 2022

SÖDER V.47


 SÖDER V.47


LEK I SNÖN!

 Veckan bjöd på snö, i alla fall några dagar....

Vi hann i alla fall med lite lek och pulkaåkning.




REFLEXVANDRING

En senare eftermiddag  erbjöds barnen att gå en tipspromenad där frågorna handlade om reflexanvändande. Eftersom det var mörk använde vi oss av ficklampor för att hitta frågorna. Barnen kunde mycket om reflexer och hur de ska användas. Alla barn fick dessutom en reflex att sätta på sin jacka för att synas i mörkret. 



            (Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiva. lpfö18)

JULPYSSEL 

Inför första advent har söder börjat genomgå en jul-förvandling. Vad passar då bättre än julpyssel. Barnen erbjöds att pyssla julgranar som de  målade och pyntade efter eget tycke.


(Förskolan skall sträva efter att varje barn
 utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer. Lpfö18)

TEMA KROPPEN

De äldsta barnen tillbringade en förmiddag i Ubåten. Väl där så repeterade vi vad kroppen innehåller och hur det ser ut. Barnen fick även frågan vilka organ de tyckte var viktigast i kroppen. De tyckte bland annat att hjärnan, musklerna och magsäcken var viktiga saker. 


Barnen fick sedan rita ut de olika organen på kroppen.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla 
motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande (lpfö 98)


Trevlig helg önskar Rasmus, Linda, Gunilla och Alwi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar