Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 17 november 2022

Norr- Barnkonventionens dag

 Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora barndagen. Barnkonventionens syfte är att garantera alla barn mänskliga rättigheter. 

Denna vecka har vi på Norr fokuserat och uppmärksammat Barnkonventionen. 

I skogen läste Pia en bok om som heter Alla barns rätt.Tillsammans med barnen reflekterade vi över vad barn har rätt till, exempelvis ett hem, att få kärlek, att gå i förskola och rätt att leka.

 


I våra grupper har vi jobbat med olika paragrafer i Barnkonventionen. En grupp har jobbat med rätten att få säga sitt där varje barn har fått bestämma en aktivitet. Vi har även jobbat med allas lika värde där barnen har fått titta i en spegel för att konkretisera att alla ser olika ut men är lika mycket värda. Avslutningsvis gjorde vi ett kollage med handavtryck.

 


En annan grupp har jobbat med paragrafen varje barns rätt till trygghet och omvårdnad. Barnen har fått bygga egna hus där de har ritat hur deras familj ser ut. 

Den tredje gruppen har arbetat med hur en drömvärld respektive en värld som man inte vill leva i kan se ut, barnen ritade de båda världarna och reflektera och jämförde dom med varandra. 



Trevlig helg önskar vi på Norr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar