Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 18 november 2022

SÖDER V46


 Veckobrev v.46.


Tema kroppen

Den här veckan har vi i vårt temaarbete återigen varit på utegymmet. Vi har fortsatt att diskutera med barnen varför det är bra och röra på sig samt vad som händer i kroppen. 

(Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla
sitt intresse för att vara fysiskt aktiva. lpfö18)



Vi har även hunnit med att  bygga " Elisabet". Elisabet är en människa byggd med hjälp av olika återvinningsmaterial. Under själva byggprocessen så repeterade vi hur en människa ser ut samt innehåller. Två ben, två armar, två ögon, ett hjärta osv..



Pyssel 
Vi har även hunnit med en massa annat pyssel under veckan, bland annat med olika naturmaterial som barnen själva har plockat.



Förskolan skall sträva efter att varje barn
 utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer. Lpfö98)


Barnkonventionens dag

Under veckan har det varit barnkonventionens dag. Vi har diskuterat tillsammans med barnen om vad barnkonventionen innebär samt vilka rättigheter man har som barn . Arbetet med barnkonventionen kommer även att fortsätta under nästa vecka. 


(Förskolan ska spegla de värden och rättigheter som uttrycks i FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen). Utbildningen ska därför utgå från vad som bedöms vara barnets bästa, att barn har rätt till delaktighet och inflytande och att barnen ska få kännedom om sina rättigheter, lpfö 98)


Trevlig helg önskar Linda, Rasmus, Gunilla och Alwi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar