Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 10 november 2022

Norr v.45 Högläsning i fokus

Den här veckan har vi utforskat en ny miljö i vår närmiljö det blev en ny spännande skog, det var väldigt uppskattat och barnen visade stor entusiasmen till mötet med den ”nya” skogen. I skogen fick barnen återigen i uppdrag att sortera löv efter färg. vi räknade även löven tillsammans för att se vilka löv vi hade hittat flest av. 


Pedagog Pia har varit iväg med några barn till Klinikum på Universitetet. Där träffade dom Maria och Benjamin som på ett tydligt sätt konkretisera hur människans kropp fungerar, barnen fick prova på att ta blodtryck och lyssna på hjärtat. En lärorik och spännande upplevelse blev det. 



Under veckan som varit har vi haft en planerad undervisning där barnen har fått träna på att klippa med sax. Genom att klippa med sax utvecklar barnen sin finmotoriska förmåga. Barnen fick färglägga ett höstlöv som de sedan skulle klippa ut och limma på ett papper. En annan grupp har gjort solfångare med löv. Även där fick barnen öva på sin finmotoriska förmåga och kreativitet då de fick klippa och limma.

(lpfö 18: ”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar för att utveckla motorik och koordinationsförmåga”

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att lära samt förmåga att skapa med olika tekniker, material och redskap”

 


 

På höstlovet var en del av barnen på Norr iväg till biblioteket och lånade lite nya böcker till avdelningen. Därför har vi den här veckan fokuserat på att fördjupa oss i högläsningen här på Norr. 

Högläsningen är till för att bjuda in barnen till fantasivärldar, utvidga deras fantasi och lära dem att förstå sig på vad berättelser handlar om. Det är också språkutvecklande stunder, där barnen utvecklar förmågor i deras föreställningsförmåga, talspråk och ordförråd.

Förskolan har en viktig roll i att väcka barnens intresse för just berättelser och texter.


Barnen fastnade för en faktabok som beskriver om vad som händer med djuren när plast hamnar i havet. Något som passar oss väldigt bra då vi denna termin erbjuder undervisning i allemansrätten och hållbar utveckling. 

 


Trevlig helg önskar vi på Norr

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar