Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

tisdag 20 september 2022

v.37 Språk och kommunikation

 Barnen visar stort intresse för bokstäver på Norr, vi väljer att skapa bokstäver av olika material såsom naturmaterial, lekmaterial, målarfärg, osv så länge fantasin kan leda oss framåt. Det är viktigt att barnen får skapa i förskolan så att det estetiska får växa och blir ett pedagogiskt mål i sig. Dessutom strävar vi efter att barnen får kommunicera och samspela sinsemellan och även med oss pedagoger. Kommunikation är mellanmänsklig kontakt som alltid innebär samspel och är ytterligare ett grundläggande behov. Vi kommunicerar dagligen både verbalt och icke-verbalt, med tal, språk, blick, och ljud. Så den här aktiviteten med bokstäver ger barnen möjlighet att utvidga sitt ordförråd och få tillit till sina förmågor och självförtroende.




I vår närmiljö har barnen fått uppdragskort där språk/begrepp och matematik är i fokus, en uppskattad och rolig aktivitet som fångar barnen på ett lekfullt roligt sätt.



I Lpfö18 står det att vi ska:

·         utmana barnens nyfikenhet och förståelse för språk och kommunikation samt för matematik, naturvetenskap och teknik,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar