Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 2 september 2022

 Söder V35


Plocka äpplen
 
I fredags i förra veckan blev vi hembjudna till ett av barnen på Söder för att plocka äpplen. Vi hittade även björnbär som vi smakade på.
Söder tackar för inbjudan och alla barn på Kompassen tackar för äpplena!





Rörelse till musik
Vi startade veckan med en favorit i repris!!
Hinderbana med musik = dans  rörelse  glädje grovmotorik ........




(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande, Lpfö98)

Skogen

Nu har vi äntligen börjat med våra skogsutflykter igen efter sommaren. I skogen åt vi frukt, klättrade på stenar och plockade blåbär. Klättra på stenar och plocka blåbär är inte bara roligt utan barnen tränar även på grov och finmotorik!



(Lek kan också utmana och stimulera barnens motorik, kommunikation, samarbete och problemlösning samt förmåga att tänka i bilder och symboler. Därför är det viktigt att ge barnen tid, rum och ro att hitta på lekar, experimentera och uppleva. Lpfö98)

Återvinning

Vi har även hunnit med en tur till återvinningsstationen där vi sorterade och återvann skräp. Barnen hade många olika idéer om vad skärpet skulle återvinnas till. Leksaker, nya förpackningar och nytt skärp var bara några av sakerna

 

  . 

Vi pantade även burkar som vi bland annat hittat under våra skogsutflykter. 



För pengarna kunde vi köpa en melon!

(Utbildningen ska genomföras i demokratiska former och lägga grunden till ett växande intresse och ansvar hos barnen för att aktivt delta i samhället och för en hållbar utveck­ling – såväl ekonomisk och social som miljömässig, Lpfö98) 

Bokbussen

Medan några barn gick till Hemköp passade resten på att besöka bokbussen.


Lyckan är stor när man får välja bland alla böcker!

(Barnen ska erbjudas en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla sitt språk genom att lyssna till högläsning och samtala om litteratur och andra texter.( Lpfö18).

Stort tack för den enorma gurkan!

y



Trevlig helg önskar Linda, Gunilla, Alwi och Rasmus!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar