Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 23 september 2022

Öster

Under veckan har vi på Öster fortsatt att läsa och fördjupa oss i sagorna Bilarna Bruzzo, Folk och rövare i Kamomilla stad och Dino 1,2,3. Vi har bland annat reflekterat kring känslor och diskuterat tillsammans om hur man kan göra om någon är ledsen. I sagorna behandlas frågor som rör värdegrund, olikheter, känslor och allas lika värde vilket vi arbetar med varje dag. 

”Traktorn ledsen”


Några barn har även arbetat med matematiska termer som exempelvis längd. Med stöd av en vuxen tog de reda på fakta och mätte och ritade därefter i sanden ute på gården hur stor en dinosaurie kan vara. Intresset för dinosaurier är stort och här nedan har ett barn gjort spår av klor i play-doh. 



För att väcka barnens intresse för sagor och berättelser gick även några barn en kort promenad till skogen i Abborreberg för att undersöka om vi kunde hitta några spår av Pomperipossa och hennes hus. En spännande stund som präglades av en fin gemenskap.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar