Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 9 september 2022

V.36 Uppdrag av allemansråttan

 I början av veckan fick barnen en oväntad överraskning när de möte vår miljö inne på norr ”allemansråttan” som vi hittade i skogen förra veckan satt ståtligt inne på avdelningen med ett brev i sin famn. En syn som fångade barnen och ett stort engagemang och nyfikenhet uppstod vad brevet kan innehålla. I vår utbildning här inne på Norr kommer vi nu dramatisera kring sagan Ali, Sara och Allemansråttan  som ger barnen en ökad förståelse och kunskap att förstå och ta till sig genom att konkretisera med hjälp av rekvisita som vi nu gör vid detta tillfälle ”allemansråttan” hjälper oss att konkretisera allemansrätten för barnen.




I brevet stod det nu att allemansråttan trivdes så bra hos oss och vill stanna och bo här på avdelningen men gav barnen ett uppdrag att hämta material i skogen (som vi nu framöver kommer besöka varje tisdag) för att bygga upp en hemtrevlig miljö inne på Norr som allemansråttan ska känna sig trygg och trivas i.

 

Vad behöver vi hämta i skogen till allemansråttan?

Får vi plocka vad som helst och hur som helst i vår natur/skogen?

Vad menas med ordspråket inte störa och inte förstöra enligt allemansrätten?

Dessa reflektionsfrågor har barnen fått fundera på under veckan som varit, prata och 

reflektera gärna med ert/era barn om dessa frågor ni vårdnadshavare där hemma med.


 I övrigt ser vi ett stort intresse för bygg och konstruktion i vår utbildning, barnen

 skapar otroligt fantasifulla byggnader och visar på sin kreativa förmåga. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar