Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 23 september 2022

 Söder V38

En egen återvinning

Eftersom barnen visar ett stort intresse för att plocka och sortera skräp så har vi kommit överens om att skapa en egen återvinning inne på söder. 

Materialet kommer ifrån FTI och är någonting vi kommer att använda som ett sidoprojekt till när vi inte jobbar med vårt tema. 



(Utbildningen ska genomföras i demokratiska former och lägga grunden till ett växande intresse och ansvar hos barnen för att aktivt delta i samhället och för en hållbar utveck­ling – såväl ekonomisk och social som miljömässig, Lpfö98)

Plantering

Barnen har planterat bland annat smultron och gräslök. Barnen är spända på att se vad som händer med växterna under vintern. Kommer de att överleva? Kommer det att bli nya blommor nästa år? 



Några  barn testade också att plantera en sten för att se vad som händer om den får ligga i jorden.


(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, LPFÖ18.)

Tema kroppen, skelettet

I den här veckans temaarbete har vi pratat om skelettet. Vi har bland annat diskuterat  hur ett skelett ser ut och hur många ben det innehåller. 
Vi ritade även egna skelett. 

 
 




Självporträtt

En grupp har diskuterat hur och vad som finns i ansiktet. De har diskuterat begrepp som ögon, näsa, mun och öron. Barnen fick även göra egna självporträtt genom att använda sig av olika material. 



(Utbildningen i förskolan ska bidra till att barnet utvecklar en förståelse för sig själv och sin omvärld. Utforskande, nyfikenhet och lust att leka och lära ska vara grunden för utbildningen. Flödet av barnens tankar och idéer ska tas tillvara för att skapa mångfald i lärandet Lpfö18)

Skapande utomhus

Under veckans skogsutflykt letade barnen efter tecken på att hösten börjar närma sig. En av de sakerna barnen uppmärksammade var att löven börjar ändra färg och trilla av träden. Barnen tog med sig nåra av löven hem för att pyssla med dem. 




(Förskolan skall sträva efter att varje barn
 utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer. Lpfö98)

Trevlig helg önskar Rasmus, Linda, Gunilla och Alwi. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar