Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 9 september 2022

Öster

Öster hälsar alla barn och familjer välkomna till en ny termin! Fyra nya kompisar har börjat hos oss vilket vi tycker är jättekul. Vi har under de första veckorna fokuserat på att skapa goda och trygga relationer mellan oss pedagoger och barnen. Men det gäller även goda relationer barnen emellan. En fin gemenskap och trygg situation kommer att ge goda förutsättningar för allt fortsatt lärande på förskolan. Varje dag erbjuder vi barnen lek och aktiviteter i mindre grupper där vi pedagoger är närvarande och stöttande så att alla barn kommer till sin rätt i gruppen och i vardagen här på förskolan. 

För att kunna arbeta med barns lärande på ett sammanhängande och fördjupat sätt kommer vi att utgå ifrån tema i vår undervisning. Vi har börjat lite med detta och hela processen kommer att dokumenteras här på bloggen under terminen. I våra mindre grupper läser och djupdyker vi i olika sagor som behandlar ämnen som gemenskap, värdegrund, olikheter och känslor. Vi kommer att planera olika aktiviteter utifrån berättelserna löpande. Just nu arbetar några barn med berättelsen om ”Bilarna Bruzzo”, andra med ”Folk och rövare i Kamomilla stad” och i den tredje gruppen är det berättelsen om dinosaurierna i ”Landet för längesen” som barnen djupdyker i. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar