Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

onsdag 28 september 2022

Öster


På Öster har temaarbetet med sagorna fortsatt på olika sätt. Vi upplever ett stort intresse för berättelserna och reflekterar med barnen om händelserna, pratar om känslor och kopplar det till värdegrundsfrågor. En del av barnen har påbörjat ett arbete med att skapa egna handdockor som vi planerar att använda i reflektioner och diskussioner om känslor. Till exempel genom att dramatisera och spela teater för varandra. Här nedan skapar vi huvuden på handdockorna med toapapper som vi lagt i blöt för att det ska bli formbart.  


Under veckan har vi också arbetat med matematik utomhus i sandlådan. Barnen har fått bekanta sig med olika former och grävt ur efter formerna. De upptäckte att det går att använda spadarna till att mäta med för att se till att alla sidor blir lika långa på en kvadrat.









Barnen har även fått uppdragskort och letat på gården efter olika former. De hittade en hel del cirklar, trianglar, kvadrater och rektanglar. Helt plötsligt såg de former överallt. Även under mellanmålet upptäckte några barn former, skinkan var nämligen en triangel, gurkan en cirkel och osten en rektangel.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar